Golf Fitness

Du behöver inte vara tourspelare för att ha nytta av fysträning som är anpassad för golfspelare. Med förbättrad styrka och smidighet lägger du en bra grund för bättre golfspel. Din träning kommer med stor sannolikhet också innebära mindre risk för skador som inverkar på din golf.

Filborna Arena startar den 1 oktober 2017 ett nytt träningskoncept som vi kallar GolfFitness. I vårt nya koncept erbjuder vi individanpassad fysträning för alla golfspelare oavsett vilken nivå man spelar golf på.

Vi samarbetar med Vasatorps Golfklubb och deras pro Andreas Waldh kommer att leda denna verksamhet hos oss. I vårt Golfkort ingår det en screening där vi testar din aktuella fysstatus och utifrån resultatet formar vi ett träningsprogram som är individanpassat för dig.

Vi har 4000 kvadratmeter träningsyta i vår anläggning, 4 simbassänger och träningsredskap för alla sorts träning. Utöver detta har vi 180 gruppträningspass per vecka och vi kommer även att lansera specialpass för våra golfspelare.

I anläggningen kommer det även att erbjudas möjlighet för golfträning i våra två TrackMan studios. Varför inte ta en eller flera lektioner med Andreas under hösten och vintern för att sedan komma ordentligt förberedd för vårens golfutmaningar?

BOKA DINa golflektioner HÄR.

I ditt Golfkort ingår:

  • Full tillgång till hela Filborna Arenas utbud av gruppträning, gym och simbassänger.
  • Screening med golf-PT där vi testar din aktuella status.
  • Individanpassat träningsprogram som utgår från ditt resultat av screeningen.
  • Förtur till våra gruppträningpass med golfinriktning (3 pass/vecka).
  • 50% rabatt på hyran till våra Trackman studios (250 kr / 50 min – ord pris 500 kr).
  • 20% rabatt på priser gällande lektioner och Golf PT.

Vid frågor vänligen mejla golf@filbornaarena.se

Frågor och Svar GolfFitness

Fråga: Jag är inte medlem i Vasatorp som ni samarbetar med, kan jag ändå köpa medlemskap i GolfFitness hos er?

Svar: Det kan du absolut göra. Vårt samarbete med Vasatorp innebär att vi bland annat hyr in personal från dem. Vår Pro Andreas Waldh är anställd av Vasatorp men det innebär inte att våra medlemmar måste tillhöra Vasatorps GK.

Fråga: Kan man hyra Trackman eller ta lektioner hos er utan att köpa medlemskap?

Svar: Du kan både hyra Trackman och köpa lektioner utan att vara medlem. Dock får du då inte medlemsrabatten som vi har på hyran (50%) och lektionspriset (20%).

Fråga: Jag är redan medlem hos er. Hur kan jag lösa medlemskap.

Svar: Du har möjlighet att koppla en Add-on till ditt medlemskap och väljer om du vill ha 3, 6 eller 12 månaders upplägget.

 

Fråga: Vad är en screening?

Svar: Screening-test innebär att vi testar rörlighet och stabilitet utifrån ett antal kontrollpunkter. Testet tar ca 15 minuter och utifrån detta kommer vår Pro att designa ett träningsprogram som kommer att förbättra din styrka, rörlighet och stabilitet.

Fråga: Kan man spela banor i TrackMan?

Svar: Möjligheten finns men då får man hyra mer än 50 minuter eftersom man får räkna med att en runda tar ca 2 timmar. Primärt hyr vi ut TrackMan för golfträning och du slår mot en duk där du ser ditt slag och väljer själv vilka parametrar från TrackMan du vill granska. TrackMan har 27 olika parametrar så du kan kolla det mesta, bland annat svingspår, boll- och klubbhastighet, längd på slagen, bollspinn och mycket mera. Läs mer om TrackMan här.

Fråga: Vad är åldersgränsen för att få hyra TrackMan?

Svar: Vi har 16 års gräns i både gym och TrackManstudios

Priser