Covid-19

Basturna i omklädningsrummen är avstängda tills vidare till följd av rekommendationerna från FHM som uppmanar till att vi håller avstånd till varandra.

Uppdatering med anledningen av de nya rekommendationerna från folkhälsomyndigheten 27/3-2020
Idag uppdaterades rekommendationerna för Allmänna och offentliga tillställningar till max 50 personer. Denna begränsning omfattar inte gym i dagsläget. Utifrån vår bedömning kommer Filborna Arena att hålla öppet tillsvidare men fortsätta att vidta åtgärder. Vi kommer att fortsätta med reducerade platser på våra klasser, flytta ut klasser utomhus samt se över vårt gruppträningsschema så att vi följer de rekommendationer som finns.

Vi kommer att fortsätta vidta alla nödvändiga åtgärder för att skapa en trygg plats för er medlemmar som vill komma till oss och träna. Vi kommer även att leverera ännu mer träning till er online och fler hemmaträningsprogram till er som väljer att just nu träna hemma. Vi följer noggrant utvecklingen och håller er uppdaterade.

UPPDATERING V.12

Kära medlemmar! Vi får just nu många frågor som rör covid-19 och hur vi förhåller oss till situationen. Filborna Arena fortsätter att följa Folkhälsomyndighetens och regeringens rekommendationer och råd. Vi håller anläggningen öppen tills vidare, men följer utvecklingen mycket noggrant och kommer att agera vid ändrade direktiv.

Vi har vidtagit följande åtgärder:

• Sett över och utökat den dagliga städningen. Intensifierat städningen på utsatta områden (dörrhandtag, räcken, kranar, touchstationer mm). Fördubblat antalet stationer med handsprit runt om i anläggningen. Daglig och noggrann rengöring av maskiner, handtag och utrustning.
• Barnpassningen i MiniArena hålls stängd tills vidare
• Ställt in alla större evenemang
ser.
• Erbjuder hemmaträningsprogram i vår app – träning du kan göra utan redskap hemma!

Från och med måndag 23/3 kommer vi även att vidta följande åtgärder:

• Lilla yogasalen stängs tills vidare till följd av Folkhälsomyndighetens rekommendation att hålla avstånd mellan människor.
• Alla seniorpass flyttas utomhus (Seniorbox tas bort från schemat tillfälligt)
• Vi minskar och begränsar deltagarantalet på alla passen till följd av Folkhälsomyndighetens rekommendation att hålla avstånd
• Flera pass i schemat kommer att flyttas utomhus till vår fina konstgräsplan på baksidan – håll koll i bokningsappen!
• Vi utökar våra virtuella klasser
• Vi erbjuder mer träning och inspiration digitalt

Skydda dig och andra från smittspridning:
• God handhygien – tvätta händerna, rör ej vid ansiktet, hosta och nys i armvecket och använd handsprit om det inte finns tillgång till tvål och vatten.
• Stanna hemma om du känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta, feber eller halsont. Vänta minst 2 dygn efter att du blivit frisk innan du kommer och tränar.

Vi vill skicka med en liten uppmuntran till er alla att hjälpas åt i denna tid, ställ upp för era nära och kära, värna om varandra och visa extra mycket hänsyn. I dessa tider av oro är det viktigare än någonsin att ta hand om kroppen och fortsätta med våra goda och hälsosamma vanor. Väljer du att just nu inte komma till anläggningen så har vi flera alternativ för hemmaträning. Vi följer utvecklingen och uppdate/rar er löpande. Ta hand om er

Uppdaterat 18/3-20

information gällande simhallen

Det här gör vi:

  • Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor och UV-ljus, som dödar både bakterier och virus*.
  • Vi följer vi de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor. Information från Svenska Badbranschen gör gällande att klormängderna i våra bassänger är tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Covid-19

Det här kan du som gäst göra:

  • Det du som gäst kan hjälpa oss med är givetvis att följa de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten kommer med men också att vara extra noga med din egen hygien:
  • Känner du dig krasslig ska du givetvis inte träna eller bada.
  • Tvätta hela kroppen och håret före du badar.
  • Om du ska träna i vatten, simma eller bada och därmed inte kan byta om i förväg, kom gärna några minuter tidigare än du brukar så att det inte blir för många personer i omklädningsrummen samtidigt.

Virus
Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas.