Covid-19

Vilka åtgärder vidtar vi på Filborna Arena?

 • Hålla avstånd!
  Runt om i anläggningen har vi affischer och klistermärken som uppmanar till att hålla avstånd och vår personal hjälper till att se till att avståndet hålls.
 • Deltagarbegränsningar på gruppträningspassen
  På alla våra klasser har vi dragit ner på antalet deltagare för att se till att vi kan hålla avstånd till varandra. I cykelsalen och Indoorwalkingsalen har vi stängt av varannan cykel/walker. Vi ser till så att du som deltagare kan hålla ett säkert avstånd till andra under passen. Vår lilla yogasal är tillsvidare stängd.
 • Virtuell träning
  Vi har utökat våra virtuella pass spridda under hela dagen, allt från tidig morgon till sen kväll.
 • Gymmet
  Uppe i gymmet har vi stängt av vartannat löpband och crosstainer samt uppmanar till att hålla avståndet
 • Utrustning
  På grund av hygienskäl så har vi valt att plocka bort utrustning på vissa pass såsom bolster, klossar och filtar på yogaklasserna
 • Utomhus
  Vi har valt att utöka våra utomhusklasser och erbjuda så mycket träning som vi bara kan utomhus. Vi har en fantastisk utebana där vi kommer att köra klasser hela året.
 • Städning
  Vi har utökat den dagliga städningen och intensifierat städningen på utsatta områden (dörrhandtag, räcken, kranar, touchstationer mm). Fördubblat antalet stationer med handsprit runt om i anläggningen. Daglig och noggrann rengöring av maskiner, handtag och utrustning.
  Handsprit finns utplacerat i hela anläggningen och i alla gruppträningssalar 
 • Personal
  Vid minsta sjukdomssymptom skall vår personal stanna hemma och vara hemma minst 2 dagar symptomfria innan de kommer tillbaka till jobbet
 • Simhallen
  Vi desinficerar vårt bassängvatten med klor och UV-ljus, som dödar både bakterier och virus*. Vi följer vi de regler som sedan tidigare finns uppsatta kring desinficering av bassängvatten med klor. Information från Svenska Badbranschen gör gällande att klormängderna i våra bassänger är tillräckliga för att döda både virus och bakterier, så även Covid-19.
  Som badgäst vill vi att du duschar och tvättar hela kroppen och håret innan du badar.

Vilka möjligheter till träning utanför anläggningen finns?

 • För att underlätta hemmaträning under denna period har vi tagit fram flera hemmaträningsprogram i vår, träning som du kan genomföra utan redskap.
 • Utomhusklasserna kommer vi att erbjuda hela året ut, perfekt för dig som idag väljer att inte träna i anläggningen. Du behöver inte ens hämta din biljett inne, utan instruktören prickar av dig ute innan passet.
 • Träna med din PT utomhus! VI har fantastiska möjligheter till utomhusträning med din PT – på vårt takgym eller på utebanan. Prata med din PT om vilka möjligheter som finns.

Tillsammans gör vi skillnad

 • Var noga med att torka av den utrustning som du använder i gymmet och på gruppträningspassen
 • God handhygien – tvätta händerna, rör ej vid ansiktet, hosta och nys i armvecket och använd handsprit om det inte finns tillgång till tvål och vatten.
 • Stanna hemma om du känner dig sjuk med symptom som snuva, hosta, feber eller halsont. Vänta minst 2 dygn efter att du blivit frisk innan du kommer och tränar.
 • Har du möjlighet så duscha och byt om hemma så minskar på antalet personer i omklädningsrummen


Vi vill skicka med en liten uppmuntran till er alla att hjälpas åt i denna tid, ställ upp för era nära och kära, värna om varandra och visa extra mycket hänsyn. I dessa tider av oro är det viktigare än någonsin att ta hand om kroppen och fortsätta med våra goda och hälsosamma vanor. Väljer du att just nu inte komma till anläggningen så har vi flera alternativ för hemmaträning. Ta hand om er

*Virus
Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas.